Delovi za građevinske mašine

Bočni reduktori

Bočni reduktori igraju ključnu ulogu u obezbeđivanju nesmetanog rada različite opreme. Od bagera i buldozera do utovarivača i guseničara, bočni reduktori su elementi koji prenose snagu sa motora na gusenice ili točkove, omogućavajući ovim mašinama da se pozabave najzahtevnijim zadacima na gradilištima.

Kako funkcionišu bočni reduktori

Bočni reduktori su obično hidraulični, u zavisnosti od dizajna i veličine građevinske mašine.U hidrauličnim sistemima, motor pokreće hidrauličnu pumpu koja pritiska hidrauličnu tečnost. Ova tečnost pod visokim pritiskom se zatim usmerava na hidraulični motor u okviru bočnog reduktora. Motor pretvara hidrauličku energiju nazad u mehaničku energiju, pokrećući gusenice ili točkove da pomeraju mašinu. Protok i pritisak hidrauličke tečnosti kontrolišu brzinu i smer mašine.

Uobičajeni tipovi bočnih reduktora

Bočni reduktori planetarnog zupčanika: Ovo su najčešći tipovi bočnih reduktora koji se koriste u građevinskim mašinama. Sastoje se od više zupčanika raspoređenih u planetarnoj konfiguraciji, obezbeđujući visok izlazni obrtni moment i ravnomerno raspoređujući opterećenje na zupčanike, povećavajući izdržljivost.

Bočni reduktori sa cilindričnim zupčanikom: Pogoni sa cilindričnim zupčanicima su jednostavnijeg dizajna, koristeći pravougaone zupčanike za prenos snage na gusenice ili točkove. Iako su jeftiniji od planetarnih pogona, oni nisu toliko efikasni u distribuciji obrtnog momenta i mogu iskusiti veći nivo stresa.

Održavanje bočnih reduktora

Redovno održavanje je od vitalnog značaja za obezbeđivanje dugovečnosti i performansi bočnih reduktora. Evo nekoliko osnovnih saveta za održavanje:

Redovne inspekcije: Proverite da li ima curenja, pukotina ili bilo kakvih znakova oštećenja u kućištu bočnog reduktora. Proverite da li su zaptivke i zaptivke istrošene i po potrebi ih zamenite.

Podmazivanje: Osigurajte pravilno podmazivanje krajnjih pogona da biste smanjili trenje i nakupljanje toplote. Koristite maziva koje preporučuje proizvođač i pažljivo pratite raspored održavanja.

Čišćenje: Pogonske točkove-lančanike održavajte čistima od ostataka, prljavštine i blata. Nagomilani ostaci mogu dovesti do preranog habanja i uticati na performanse.

Napetost gusenice: Pravilna napetost gusenice je neophodna za pravilan rad i dugovečnost bočnog reduktora. Pratite uputstva proizvođača za redovno podešavanje zatezanja gusenice.

×

Get In Touch

Contact Info

Phone number

(456) 789 10 12

(456) 789 10 15

Email address

demo@gmail.com

indusinfo@gmail.com

Address info

1363-1385 Sunset Blvd Los Angeles