Delovi za građevinske mašine

Delovi hodnog stroja

Delovi hodnog stroja iz naše ponude obuhvataju asortiman rezervnih delova za sledeće brendove : CATERPILLAR, KOMATSU, LIEBHERR, HYUNDAI, DAEWOO-DOOSAN, KOBELCO, NEW HOLLAND, CASE, VOLVO, JCB,S HANTUI, DRESSTA, KUBOTA, YANMAR, HITACHI, PEL JOB, IH, HUTTER, ATLAS COPCO, AMANN, TEREX, BAUER, CASAGRANDE, BOMAG, WIRTGEN, VOGELE

Poznavajući tržište i potrebe naših klijenata, uspeli smo da organizujemo lager komponenti hodnog stroja tako da vaše mašine nesmetano rade.
Našu ponudu čine rezervni delovi renomirane Kompanije USCO S.p.A kod nas prepoznatljive kao ITR. U pitanju je svetski poznat i priznat proizvođač rezervnih delova za mašine u oblasti rudarstva i građevinarstva.

Delovi hodnog (donjeg) stroja za građevinske mašine igraju ključnu ulogu u podržavanju i manevrisanju teške opreme na različitim terenima. U našoj ponudi nalaze se delovi hodnog stroja sa pripadajućim komponentama :

  • Lanci gusenica se sastoje od međusobno povezanih karika-članaka koji čine kontinuiranu traku-gusenicu.Lanci služe da prenosu snagu motora kako bi omogućili kretanje mašine, oni obezbeđuju vuču i podržavaju težinu mašine.
  • Metalne papuče su ploče ili segmenti koji su pričvršćeni na lanac. One pružaju dodatnu vučnu snagu i prianjanje mašine na tlo.
  • Gornje rolne pomažu u vođenju lanaca i održavaju stabilnost gusenica dok se mašina kreće.
  • Donje rolne su smeštene na dnu guseničnog sistema. One podržavaju težinu mašine i olakšavaju kretanje gusenica.
  • Vodeći točkovi - Idleri su valjci smešteni napred ili pozadi na gusenicama. Oni pomažu u održavanju pravilne zategnutosti lanaca.
  • Pogonski točkovi (lančanici) - su povezani s pogonskim motorom i prenose snagu na gusenice. Oni su odgovorni za pokretanje gusenica i kretanje mašine.

Uticaj donjeg stroja na performanse mašine

Optimalno funkcionisanje donjeg stroja je kritično za performanse i produktivnost vase mehanizacije. Dobro održavan donji stroj osigurava:

Poboljšana vuča: Istrošeni donji stroj može dovesti do smanjene vučne sile, smanjujući sposobnost mašine da efikasno radi na mekom ili neravnom terenu.

Potrošnja goriva: Pravilno održavanje  doprinose smanjenju potrošnje goriva, jer smanjuju otpor i opterećenje motora mašine.

Smanjene vibracije i buka: Dobro održavan donji stroj rezultira glatkijim radom, minimiziranjem vibracija i nivoa buke tokom upotrebe mašine.

Dugovečnost: Redovno održavanje i blagovremena zamena istrošenih komponenti mogu značajno produžiti životni vek donjeg stroja i cele mašine. 

Saveti za održavanje donjeg stroja: 

Da biste osigurali optimalne performanse i dugovečnost, razmotrite sledeće savete za održavanje donjeg stroja:

a) Redovni pregled: Rutinski pregledajte donji stroj da li ima znakova habanja, oštećenja ili neusklađenosti.

b) Čistoća: Održavajte donji stroj čistim od prljavštine i blata kako biste sprečili ubrzano habanje.

c) Pravilno podmazivanje: Uverite se da su sve pokretne komponente pravilno podmazane da biste smanjili trenje i produžili njihov životni vek.

d) Napetost gusenice: Održavajte pravu napetost gusenice u skladu sa smernicama proizvođača da biste izbegli prevremeno habanje.

Donji stroj može biti skriven od pogleda, ali njegov značaj u mehanizaciji se ne može preceniti. Dobro održavan i efikasan donji stroj osigurava stabilnost, vuču i ukupne performanse mašine. Razumevanjem njegovih komponenti i primenom redovnih praksi održavanja, možete produžiti životni vek vase mehanozacije i optimizovati njenu produktivnost u različitim primenama i izazovnim terenima. Tretirajte donji stroj kao okosnicu vaše opreme i on će nastaviti da podržava vaše operacije sa pouzdanošću i snagom.

×

Get In Touch

Contact Info

Phone number

(456) 789 10 12

(456) 789 10 15

Email address

demo@gmail.com

indusinfo@gmail.com

Address info

1363-1385 Sunset Blvd Los Angeles